Alle info over chiptunen

Het standaard programma in de ecu van uw BMW is niet optimaal. Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat. Je kunt echt meer power halen uit je BMW dan dit gelimiteerde vermogen, en de oplossing ligt in de chiptuning van je BMW auto.

In een paar uur kan je wagen door middel van chiptuning bmw wel tussen de 15 à 35% meer performance hebben. Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben. In het dagelijks gebruik van uw wagen gaat u opBMWen dat uw wagen veel soepelder gaat door chiptuning.

Wat betekent BMW chiptuning?

Het woord chiptunen willen zeggen het maximaliseren van het motormanagement system in de wagen.

In de BMW zit dikwijls een soort computerprogramma die bepaalde type’s maxima in zullen stellen voor tijdens het karren. Deze limieten in je motor zorgen ervoor dat de power beteugeld wordt, maar zorgt er ook voor dat je motor minder doelmatig functioneert.

Deze beperkingen zitten in zowat iedere wagen omdat de programmatuur die de fabrikant vervaardigt, deze steeds in de wagen implementeert. Men wil de wagen via die veiligheidsspelingen laten bollen volgens de norm.

Het is wel zo dat die veiligheidsmarges zijn gebaseerd op gevallen van extreem weer. Zulk weer komt gewoon amper voor in Nederland.

Die geprogrammeerde restricties kunnen dus gewoon worden aangepast, omdat zo’n hevig weer in Nederland nimmer kan plaats vinden. Een mogelijke keuze is dan om de limieten van je wagen te aanpassen met jouw persoonlijke gebruikswijze. Door hem te laten BMW auto chippen zorg je ervoor dat je BMW meer presteert op vlak van tempo, bestendigheid en stoot hij bovendien minder uit. Zonder uiterlijke veranderingen door te voeren aan je wagen heb je door chippen gewoon een optimaal werkende wagen.

Een BMW chiptuning: hoe werkt dat?

Allereerst maak je een afspraak met onze aanbevolen chiptuning expert:

De verbrandingsmotor in ongeveer iedere wagen wordt gecoördineerd door een ECU, voluit Electronic Control Unit. Die electronic control unit is ietwat de computer van de wagen, want het structureert als voorbeeld de maatverhoudingen van de zuurstof en de brandstof.

Iedere BMW bezit over meters en geprogrammeerde veiligheidsrestricties, op bijv. toerental, warmte en dichtheid van de lucht.

Betreffende turbomotors kan de motor controller eveneens nog eens de laaddruk besturen. Je kunt al deze kennis terugvinden in de zogenoemde (EPROM)-chips.

Na het BMW chippen van je BMW zou de informatie op die EPROM-chips bewerkt zijn en beter passen bij jouw verlangen. Dit moet resulteren in dat de motor simpeler te gebruiken zal zijn.

We beginnen het proces met een bezoek aan huis.

Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt. Daarna lezen we de software van uw BMW auto uit, en maken we er een reservekopie van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze gespecialiseerde chiptuning ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes. Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw BMW past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning.

Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw BMW dus.Dat gebeurt wel met ondersteuning van de BMW chiptuning database.

Hoe gaat chiptunen in zijn werk?

De getunede software de wordt gebruikt is op een vermogensbank meermaals geinspecteerd. Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de BMW een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw BMW.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning BMW verstrekken. Terwijl de degelijkheid goed en dikwijls beter is als wanneer je BMW in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Krijg ogenblikkelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het chiptunen

Gert Jan van Giessen

Geef een reactie