snellere auto tips

Snellere auto met deze 6 tips!

Veel mensen besluiten hun auto aan te passen om het efficiënter te maken. Gelukkig ontbreken de keuzes voor de meest enthousiaste mensen niet. De basisstappen gaan via de optimalisatie van de luchtinlaat en -uitlaat en de vervanging van de ophanging voor beter rijden. Daarna kunt u overwegen de motor te laten stijgen of zelfs een gasinjectieapparaat te installeren. Maar onthoud dat u door uw auto te veranderen, deze wilt aanpassen aan uw smaak en behoeften. Maak daarom uw keuzes op basis van uw rijstijl, uw interesses en het type voertuig.

1. Verbetering van verbruik en vermogen

Je komt daar door aanpassingen te maken. De wijzigingen hebben echter weinig effect, als u uw auto niet volgens de hoogste normen onderhoudt zodat deze soepel werkt. Zorg er eerst voor dat je regelmatig je olie ververst, controleer de bandenspanning en pas het aanbevolen onderhoudsschema voor je voertuig toe. Dus je auto zal beter werken en langer meegaan. Bestudeer de handleiding van het voertuig voor informatie over het onderhoud van kilometers. Bij sommige auto’s, is het nodig om de band of de distributieketen stellen of fluïda te wijzigen na een bepaald aantal kilometers dat het voertuig de oorspronkelijke uitvoering behoudt.

 • Vervanging van de lucht- en oliefilters, controle van de bougies en zelfs vervanging van de filters en transmissievloeistoffen zijn onderhoudswerkzaamheden die onmiskenbaar bijdragen aan het soepel laten draaien van uw auto.
 • Controleer of de bandenspanning binnen de aanbevolen waarden ligt. Juiste druk bevordert het brandstofverbruik en verlengt de levensduur van de band.

2. Luchtfilter op auto installeren

Denk aan je auto als een atleet die hardloopt. Door de luchtinlaat kan ze ademen terwijl ze rolt. Luchtinlaten zijn ontworpen om een ​​aantal doelen te bereiken, zoals het verminderen van motorgeluid. Door de originele uitrusting te vervangen door een die is ontworpen om het motorvermogen te maximaliseren, zult u uw doel bereiken, maar ook het brandstofverbruik verminderen. Dikwijls hebben koude luchtleidingen een grotere diameter dan die van een normale uitlaat en zijn ontworpen om op de kortste manier met de carburateur te verbinden.

 • Koude luchtinlaten omvatten gewoonlijk een aanpasbaar luchtfilter met een groter uitwisselingsoppervlak. Dientengevolge zal de stroom en het volume van de naar de motor gezonden lucht groter zijn.
 • Sommige systemen zijn zelfs thermisch geïsoleerd om te voorkomen dat de motorwarmte de inlaatlucht verwarmt.
 • Hoe kouder de lucht, hoe beter het zuurstofgehalte. Daarom zal de verbranding in de motor efficiënter zijn en een hoger vermogen ontwikkelen.

3. Breder uitlaatspuitstuk installeren

Als de luchtinlaat de inspiratie is voor een atleet (uw auto), vertegenwoordigt de uitlaat de expiratie. Keuzes zijn er genoeg als het gaat om het aanpassen van het uitlaatsysteem van een auto. Veel eigenaren geven de voorkeur aan het vervangen van de originele leidingen die naar de uitlaatdemper gaan via een aanpasbare slang na de katalysator. Het is ook heel gebruikelijk om high-flow-katalysatoren, stroomopwaartse leidingen en zelfs uitlaatpijpen te modificeren. Volledige circuitvervanging (van slang naar uitlaatdemper) zal de motorprestaties verbeteren.

 • Een grotere diameter van de buizen en uitlaatapparaten met hogere snelheid zal meer merkbare effecten hebben op een auto met een motor met een supercharger. Een grotere stroom vergemakkelijkt ook de werking van de turbocharger.
 • Sommige landen hanteren strikte regels met betrekking tot de wijziging van katalysatoren. Raadpleeg de website van de betrokken administratie voordat u de katalysator van uw auto vervangt of vervangt.

4. Uw auto chiptunen

Het doel van dit accessoire is om de motor correct te laten werken. Het regelt de verhouding tussen lucht en brandstof om een ​​goede verbranding te bereiken, ongeacht de omgevingstemperatuur en luchtdichtheid (hoogte). Als het mengsel te rijk aan zuurstof is, zal de module brandstof toevoegen om het evenwicht te handhaven, en omgekeerd. De unit is in de fabriek afgesteld op basis van veel factoren, zoals het verminderen van gasemissies en het verbeteren van de betrouwbaarheid. U kunt een programmeur gebruiken of een specialist vragen uw module af te stemmen om betere prestaties te bevorderen, het motorvermogen te vergroten en het brandstofverbruik te verlagen.

 • Bij sommige voertuigen kan de module opnieuw worden geprogrammeerd door de OBDII onboard diagnose-ingang, met behulp van een programmeur die is aangepast aan het voertuig, of een chip die u zelf kunt installeren.
 • Sommige programmeurs bieden u de mogelijkheid meerdere programma’s of profielen te gebruiken. U kunt dus overschakelen naar meer interessante dranken en mengsels en zelfs een brandstof met een lagere octaangetal gebruiken.

Volgende maand meer over Chiptuning!

5. Installeer high-performance banden.

Deze accessoires zijn uitermate belangrijk voor het besturen van uw auto. Goede tractie maakt het mogelijk om de kracht van de motor te gebruiken. Het maakt ook het verschil als het gaat om correct starten in plaats van het gebruik van de banden op het asfalt. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor banden die zowel goede hantering als evacuatie van waternetten mogelijk maken.

 • Besteed aandacht aan de snelheidsclassificatie van de banden die u koopt. De classificatie wordt gematerialiseerd door een eenvoudige letter die de maximumsnelheid aangeeft die de band veilig kan ondersteunen. Over het algemeen zijn auto’s uitgerust met S- banden , waarmee met een maximumsnelheid van 180 km / h kan worden gereden. Racewagens hebben Z- banden om snelheden boven 240 km / h te bereiken .
 • Sommige hoogwaardige banden produceren meer geluid dan de gebruikelijke banden.

6. Vervang de bougies

De bougies produceren de elektrische vonk die het mengsel van lucht en brandstof in de motorcilinders ontsteekt. Na verloop van tijd kunnen ze verslijten of onbruikbaar worden als gevolg van een slechte vermenging van lucht en brandstof. Defecte bougies beperken de verbranding en veroorzaken misbaksels. Zoek voor het kopen online of raadpleeg uw leverancier om een ​​verstandige keuze te maken. De vervanging van bougies is een routineonderhoud en vermijdt het gebruik van gecorrodeerde of versleten bougies.

 • Bougies zijn gemaakt van verschillende materialen. De koperen elektroden zijn de beste, maar de bougies zijn bestand tegen corrosie. Om dit ongemak te voorkomen, geven veel mensen de voorkeur aan prestaties en kiezen ze iridiumbougies die ook werken, maar gaan langer mee.
 • Zorg ervoor dat u uw onderhoudshandleiding leest voordat u uw bougies instelt en installeert. Dit is om de ruimte tussen de elektroden te fixeren om de boog te creëren die nodig is voor het ontsteken op het juiste moment. Verkeerde weergave resulteert in een slechte verbranding of geen vonk.
Gert Jan van Giessen

Geef een reactie