auto verkopen tips

Zo krijg je de beste prijs voor je auto

Voor velen is het een big deal, je eigen auto te verkopen. Duidelijk, omdat vaak genoeg gaat het geld van een staaf en de minst die hun gebruikte auto’s te koop aanbieden, zijn ervaren verkoper.

Zo zijn een heleboel verhalen die van auto-advertenties die gaan verlopen zonder verzoeken in de Occasion-uitwisselingen of belastert door dealers, de voertuigen en wilt kopen schandalig lage prijzen kunnen – worden gealarmeerd. Maar waarvan niemand moet worden afgeschrikt, want met een paar trucjes, kan iedereen goed beoordelen van zijn auto en tegen een goede prijs verkopen.

Ongeacht of de gebruikte auto’s beste verkocht particuliere of bij de dealer, of als het Hiermee stelt u de juiste prijs – auto zijn beeld deze en andere tips over het onderwerp van “auto verkoop”.

Privé of dealer?

Onderhandse verkoop: de onderhandse verkoop van de tweedehands auto verkoper biedt enkele voordelen: hij zelf over de prijs en de voorwaarden kan bepalen. Echter, moet je een beetje geduld te koop op hun eigen, omdat afhankelijk van in welke prijssegment, de auto is, kan het een beetje totdat er een koper is gevonden.

Om de gebruikte op de man, de meestal met behulp van een advertentie – manier in het Internet auto uitwisselingen gebruikt of in de krant. Als u wilt, kunnen bevorderen zijn auto op internetfora onderwerp-gerelateerde of groepen in de sociale media. Hier vinden vaak liefhebbers die waarde hechten aan een bepaald model.

Een notitie in de auto alarmeert voorbijgangers op het. Met ernstige belanghebbende partijen, is een datum voor het bezoek en test drive overeengekomen dan – best met een vertrouwde metgezel. Voordat een contract kan worden gebruikt om, die is ingesteld in dat de monster-stuurprogramma voor de schade aansprakelijk en voor eventuele overmaat en de degradatie van de autoverzekering komt. Verder om te zien van het rijbewijs.

Er is overeenkomst, de privé-autoverkoop noodzakelijkerwijs moeten worden opgemerkt in het schrijven in een contract. Er zijn overeenkomstige sjablonen in het Internet (bijvoorbeeld in de ADAC). Opmerking: Zorg ervoor dat de wettelijke garantie wordt uitgesloten. Inkoop of inruil door de dealer: als de auto is snel worden verkocht, is kopen via een dealer

Wees voorzichtig bij de particuliere verkoop

Teken niets:

  • wat brengt de koper! Alleen het eigen contract is ondertekend. Het print koper en wil een snelle ondertekening, de koop te annuleren. De verkoper bepaalt de regels.
  • Voorschotten zijn taboe! Uitzondering: De rest zal pick up bar betaald. Geven nooit een auto, als de aankoopprijs is nog niet volledig betaald.
  • Waar is geld alleen! Alleen die passeert de aankoop prijs cash, krijgt sleutels en papieren. Nooit accepteren orderbriefjes, bankoverschrijvingen, credit cards, deel of termijnen.
  • Alleen geregistreerd om te leveren auto! Anders dreigt problemen als de koper aan de auto rapporteert niet zoals afgesproken. Terwijl de auto op eigen naam betaalt je zelfs belastingen, verzekeringen en boetes. Zelfs als het tijdstip van levering in de koopovereenkomst schriftelijk is vastgelegd.
  • Onmiddellijk verslag verkoop! Toelating en verzekering moeten weten dat de auto wordt verkocht. Contract naar zowel fax of per E-Mail verzenden!

Belangrijke tips:

  • Het belangrijkste aan de auto-verkoop is de prijs. Verkoper moet daarom een duidelijk beeld van de huidige marktsituatie, niet te verkopen onder waarde, maar ook een enorme hoeveelheid te vermijden.
  • Investeer in een goede polijst, interieur reiniging of kleine reparaties om te betalen. Een hogere prijs kan worden vereist voor een top schone auto en meer mensen komen te verkeren.
  • Gebruikte auto kopen is een kwestie van vertrouwen, dat is waarom een van de belangrijkste doelstellingen, om te winnen van het vertrouwen van de koper. U kunt het doen met transparantie. Dat is waarom: zwakheden en tekortkomingen openlijk toegeven. Ten grondslag liggen aan de staat van de auto met een professioneel advies.
  • Afdingen en onderhandelen, hoewel een van de tweedehands auto business, is een potentiële koper maar opdringerig, of praten over de auto slechter dan hij is, kan dat reden genoeg om niet deel te nemen op de deal.
  • Zelfs wanneer de particuliere verkoop doen zonder een contract. Zolang de aankoopprijs is niet betaald (cash!), laat niet de auto. Verkopen gewoon uitgelogd en onverwijld aan autoriteiten en verzekering.
Gert Jan van Giessen

Geef een reactie